De SDIJ gaat door!

De SDIJ gaat door naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Sarah Zandstra, fractievoorzitter van de Sociale Democraten IJsselstein wil zich ook na 2022 inzetten voor IJsselstein. De SDIJ zal een waardenprogramma opstellen in plaats van een verkiezingsprogramma. Het is belangrijk om een goede fractie op te bouwen met mensen die zich willen inzetten voor de samenleving van IJsselstein, met het grote belang voor de stad en haar inwoners voorop. Mensen die interesse hebben, kunnen vrijblijvend contact opnemen.

Tijdens de verkiezingen in 2018 werd ik met 700 voorkeursstemmen gekozen als gemeenteraadslid van IJsselstein, aldus Zandstra. In juli 2019 ben ik onvrijwillig afgesplitst van de LDIJ en sindsdien ben ik fractievoorzitter van de eenpersoonsfractie SDIJ. Het is pittig om alles alleen te doen, maar ik doe dingen op een andere manier. Ik wil echt iets veranderen in de politiek, zoals meer verbinding met onze inwoners en meer samenwerken. Daarvoor dienen we een andere mindset te creëren, dat zal sneller gaan met een toename van jongeren die eigentijdse ideeën hebben.

Waardenprogramma

Een verkiezingsprogramma klinkt heel leuk maar in 2018 was 80% van alle verkiezingsprogramma’s in IJsselstein gelijk. Elke partij wil het beste voor onze mooie stad maar in de praktijk komt er vaak weinig van zo’n programma terecht. De gemeenteraad krijgt meestal voorstellen vanuit het college en daar mag je voor of tegen stemmen. Daarnaast is het als oppositie een flinke uitdaging om de meerderheid te krijgen. Daarom vind ik het logischer om vanuit bepaalde waarden besluiten te nemen. Denk aan verschillende belangen met elkaar afwegen, luisteren naar argumenten van anderen, authentiek zijn, en te kijken wat de gevolgen zijn van een besluit.

Nieuwe fractie

Ik doe alles al twee jaar alleen. Dat is eigenlijk niet te doen, maar ik wist nog niet of ik door wilde na de verkiezingen. Ik vond het dan niet eerlijk om mensen erbij te betrekken als ik hen geen perspectief kan bieden. Nu is het belangrijk om een sterke, betrouwbare lokale fractie op te bouwen, waarmee we zowel richting de verkiezingen als daarna gelijkwaardig kunnen samenwerken. Open communicatie, verbinding en inzetten op ieders kwaliteiten zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

Dus wilt u zich graag inzetten voor de samenleving van IJsselstein, met het grote belang voor de stad en haar inwoners voorop, denkt u dat het anders kan in de politiek en heeft u een flinke dosis doorzettingsvermogen? Dan nodig ik u van harte uit om contact op te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Theme: Overlay by Kaira Sociale Democraten IJsselstein