Sociale Democraten IJsselstein (SDIJ)

Nieuws

Commissieronde

Volgende week zullen de commissievergaderingen van de gemeente IJsselstein weer plaatsvinden.

Zoals gewoonlijk kunt u online meekijken, per vergadering kunt u de agenda en stukken hier vinden: https://bit.ly/31NFHME

Deze ronde staan de volgende bespreekpunten op de agenda:

 

Ruimte op dinsdag 21 september 2021:

 • Vragen over Fusie GroenWest en Provides namens PvdA
 • Herinrichting Overtoom
 • Onttrekking deel Zomerdijk aan de openbaarheid
 • Regionale Energie Strategie

 

Samenleving op woensdag 22 september 2021

 • Rekenkamer Onderzoek Minimabeleid

 

Bestuur op donderdag 23 september 2021

 • Toekomstperspectief en profiel IJsselstein
 • Rekenkamer Onderzoek Klachtafhandeling
 • Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening
 • Verordening elektronische kennisgeving
 • Vergaderschema raad- en commissievergaderingen 2022

De SDIJ gaat door!

De SDIJ gaat door naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022

Sarah Zandstra, fractievoorzitter van de Sociale Democraten IJsselstein wil zich ook na 2022 inzetten voor IJsselstein. De SDIJ zal een waardenprogramma opstellen in plaats van een verkiezingsprogramma. Het is belangrijk om een goede fractie op te bouwen met mensen die zich willen inzetten voor de samenleving van IJsselstein, met het grote belang voor de stad en haar inwoners voorop. Mensen die interesse hebben, kunnen vrijblijvend contact opnemen.

Tijdens de verkiezingen in 2018 werd ik met 700 voorkeursstemmen gekozen als gemeenteraadslid van IJsselstein. In juli 2019 ben ik onvrijwillig afgesplitst van de LDIJ en sindsdien ben ik fractievoorzitter van de eenpersoonsfractie SDIJ. Het is pittig om alles alleen te doen, maar ik doe dingen op een andere manier. Ik wil echt iets veranderen in de politiek, zoals meer verbinding met onze inwoners en meer samenwerken. Daarvoor dienen we een andere mindset te creëren, dat zal sneller gaan met een toename van jongeren die eigentijdse ideeën hebben.

Waardenprogramma

Een verkiezingsprogramma klinkt heel leuk maar in 2018 was 80% van alle verkiezingsprogramma’s in IJsselstein gelijk. Elke partij wil het beste voor onze mooie stad maar in de praktijk komt er vaak weinig van zo’n programma terecht. De gemeenteraad krijgt meestal voorstellen vanuit het college en daar mag je voor of tegen stemmen. Daarnaast is het als oppositie een flinke uitdaging om de meerderheid te krijgen. Daarom vind ik het logischer om vanuit bepaalde waarden besluiten te nemen. Denk aan verschillende belangen met elkaar afwegen, luisteren naar argumenten van anderen, authentiek zijn, en te kijken wat de gevolgen zijn van een besluit.

Nieuwe fractie

Ik doe alles al twee jaar alleen. Dat is eigenlijk niet te doen, maar ik wist nog niet of ik door wilde na de verkiezingen. Ik vond het dan niet eerlijk om mensen erbij te betrekken als ik hen geen perspectief kan bieden. Nu is het belangrijk om een sterke, betrouwbare lokale fractie op te bouwen, waarmee we zowel richting de verkiezingen als daarna gelijkwaardig kunnen samenwerken. Open communicatie, verbinding en inzetten op ieders kwaliteiten zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

Dus wilt u zich graag inzetten voor de samenleving van IJsselstein, met het grote belang voor de stad en haar inwoners voorop, denkt u dat het anders kan in de politiek en heeft u een flinke dosis doorzettingsvermogen? Dan nodig ik u van harte uit om contact op te nemen.

Raadsvergadering

 

Op donderdag 8 juli 2021 is (waarschijnlijk) de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Let op: deze start om 15.30!

Zoals gewoonlijk kunt u weer online meekijken, voor de raadsleden is deze vergadering fysiek in de raadszaal. Zie deze link voor de agenda en stukken: https://bit.ly/3jGrSda

Deze ronde staan de volgende bespreekpunten op de agenda:

 • Algemene beschouwingen
 • Raadsvoorstel Kader en financieel perspectiefnota 2022 gemeente IJsselstein
 • Raadvoorstel Nota Bodembeheer
 • Raadsvoorstel Ontwerp Integraal Regionaal Perspectief
 • Raadsvoorstel Toekomst Fulcotheater

Hulp gevraagd! Wie doet er mee?

De SDIJ heeft UW hulp nodig!

U heeft vast gemerkt dat het wat rustiger is op deze pagina. Deels komt dat omdat het echt teveel is om alles alleen te doen, daarnaast ben ik herstellende van een hersenschudding.

Daarom heb ik besloten dat de SDIJ voor de zomer niet zal deelnemen aan de openbare vergaderingen. Dit is wel een pijnlijk besluit, want dit is HET moment om zichtbaar te zijn. ik ga mij ondertussen focussen op het opbouwen van de fractie, zodat de SDIJ zich na de zomer volop kan inzetten voor onze stad en haar inwoners. Voor interesse, neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Theme: Overlay by Kaira Sociale Democraten IJsselstein